Jul 1, 2011

Uus järv, uus soodimees

Seekord taas järvel. Uus järv, uus kaassõitja. Väike traditsiooni rikkumine: seekordne purjekaaslane oli enne ka purjetanud. Aga väga vähe, ja Happy Cat kokkupanekust ei mingit aimu niikuinii.
Paadi kokkupanek 1 tund 15 minutit. OLEKS ikka kiiremini ka saanud, aga raami üks külgtala oli valepidi kokku pandud ja nii tuli peaaegu valmis paat vahetult enne masti püstitamist peaaegu lahti võtta. Masti üritasi päris üksi püsti ajada, ja see õnnestus. Koht paadi kokkupanekuks oli peaaegu ideaalne: mõni meeter rannast.

Niipalju traditsioon ikka jätkus, et vastutuult pidi rannast välja sõitma.
Seekord ei hakanud peale ühte luhtunud tuule jõul väljamineku üritust enam jamama ja nii kui oli selge, et ega tuule jõul ikka naljalt välja ei pääse, siis kohe aerud kätte ja mõlama. Nii tugev vastutuul õnneks ei olnud, kui Jaanipäeval; hakkama saime ilusti. Siis purjetama.
Liikusime edasi päris vahvalt.Vahepeal ujusime purjekaga vaikselt üle mingi madaliku ja ennäe(!) paari meetri kauguselt ujus vee all vastu päris suur kivi. Õnneks ei saanud temaga lähemalt tuttavaks.
Paudiga jälle mingi jama. Ei kuula rooli! Proovisin roolilehte veidi tõsta ja tundus, et kui ta on u. 45 kraadise nurga  all, siis oli ta küll ebameeldivamalt pinges, aga rooli kuulas paremini. Sai neid paute spetsiaalselt harjutatud, tulid välja küll.
Tundus, et seekordki jäi reisija rahule. Tagasiteel väike loovimine. Randumisel ei olnud suurt viga midagi. Vahepeal oli meie purjeka kokkupaneku-lahtivõtmisplatsil koha hõivanud noor võluv blondiin, aga ta sai aru, et tuleb ikka ära minna küll, sest ega meil eriti mujale võimalust minna polnud. Masti allavõtmisel kasutasime väga kavalat ära lähedaloleva puu oksi: kukutasime masti osktesse.
Siis paat juppideks, jupid kottidesse ja koju minek.
Tore purjetus taas.

No comments: