Jun 4, 2013

Saadjärv - hooaja algus Eestis

Vaikne metsajärv - paras purjetamiseks
Hooaeg on lõpuks käima läinud ka Eestis. Tegelikult on tegemist mitte "Mere Jänkuga", mis on oma olemuselt ja hingeeleult matkapaat ja tüübilt HAPPY CAT VISION vaid selle väiksema vennaga, millele polegi tahtnud nime panna aga kui just peab siis pumbatavuse poolest võiks teda nimetada "Barbara" - pumbatav Barbara, tüübi poolest HAPPY CAT ULTRALIGHT. Olemuselt ja hingeelult on tegemist pigem rannakataga.
Kiire sverdiseadistus

Niisiis, et tegemist on üle aegade kuumima Juunikuu algusega Eestimaal, siis parim viis sellise kuumuse välja kannatamiseks on muidugi vee peal. Mõeldud-tehtud. Paat autosse, päästevestid pööningult alla ja sõit Saadjärvele. Mitte et ma Saadjärve kuidagi suurepäraseks purjetamiskohaks pean aga samaka ajaks sai välja kuulutatud ka võimalus soovijatel HAPPY CAT-i proovida ja selles tegevuse jaoks sobib üks metsajärv päris hästi. Olgu ette öeldud, et lõpuks õnnestus sõidutada ainult ühte huvilist. Peab vist tihedamalt meelde tuletama ühe tuttava soovitust, et kui tahad neid paate müüa, siis Tallinn on see koht. Aga see selleks...

Kohale jõudes selgus, et parasjagu on Saadjärvel ka toimumas Saadjärve päev, eesotsas vabatahtliku
Esimene väljasõit - foka veel rullis
järvepäästega aga nemad meid ei seganud. Õieti oli seal üllatavalt vähe rahvast päästjate tegevust uudistamas. Asjata. Igatahes õnnestus paat suhteliselt kenasti kokku panna. Päris meelest ära ei olnud läinud, sest viimati oli harjutamise võimalus Meremessil. Ainult siis kui me paadi vette viimiseks õhku tõstsime, kukkus svert "kolaki" vastu maad. Vaat sverdi kinnitus oligi ainuke valesti läinud asi ja seegi sai suht kiiresti ära parandatud.

Õieti pole sellest purjetusest eriti palju rääkida.
Proovisõitja
Saadjärv, teadagi - sinna-tagasi, sinna-tagasi, sinna-tagasi ammendab ennast päris kähku. Küll tekkis küsimus, et kuidas Ahti seal Soomes neid matkareise teeb oma VISION-iga; ULTRALIGHT laseb küll vett läbi. Altpoolt üles. Aga hea meel oli ikka! Ja veel kord rõhutan, et kuuma ilma mööda saata pole kuskil parem kui vee peal.
Kirja pannud Kalle

1 comment:

Ahti said...

Minu Mere Jänku ehk HC Vision laseb ka vett läbi, ja kuidas veel. Kuuma ilmaga on see väga hea vôimalus oma jalgu jahutada, aga madalamatel temperatuuridel peavad kindlasti head kummikud ja veekindlat püksid jalas olema. Kui on soov teada, mis juhtub siis, kui ôiget varustust ei ole, soovitan lugeda minu eelmise aasta Tallinn-Virtsu reisijuttu.
Ahti